Anyák a karanténban: Krakkó megvár

Ha most minden a normális kerékvágásban menne, akkor a ma estét őrült pakolással tölteném, és holnap reggel indulnánk Krakkóba. Nagycsaládostul. Mamik, papik, gyerekek és mi. Ez lett volna az első ilyen kiruccanásunk együtt, és nagyon várta mindenki a családban.

Helyette a mamáékat óvva intjük, ne menjenek be mindennap valamiért a városba, intézzék el előre a bevásárlást pár hétre, és a gyógyszertárba se rohangáljanak olyan gyakran. Mert mindennap hallgatjuk a telefonban, hogy “Á, nem megyek én sehova fiam, csak a gyógyszertárba voltam, holnap meg megyek a teszkóba.” (A gyógyszertár a szupermarket épületében van.) Sajnos, nem tudunk menni, hogy mindezt elintézzük helyettük, mert 450 km-re lakunk egymástól, és telefonon úgy néz ki, hogy nem vagyunk elég hatékonyak, hogy karanténban tartsuk őket. Úgyhogy megpróbáljuk itt.

Szóval kedves Mama és Papa, ha nem életbevágóan fontos valami, légyszi’ , ne menjetek sehova. Nagyon szépen kérünk titeket mi és az unokák is! A bolt megvár, tudjuk, hogy van, mit ennetek – ez megnyugtat minket. Az viszont kevésbé, hogyha ma fekete, holnap meg fehér borsért mentek a boltba. Kérlek, maradjatok otthon, finom lesz csak sóval is az a töltött káposzta. Nem írjuk, hogy kár, hogy mi nem ehetünk belőle, mert még képesek vagytok, és felültök a vonatra, hogy hozzatok nekünk egy kicsit. Mert tudjuk, megtennétek még ebben a helyzetben is. Most viszont azzal tehetitek értünk és az unokáitokért a legtöbbet, hogy otthon maradtok és nagyon vigyáztok egymásra.

(A másik mamitól és papitól, akik a közelben laknak, már kaptunk mindent IS, szóval megnyugodhattok, nekünk is van, mit ennünk… Ők sajnos a munka miatt nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak, éppen elég ő értük aggódnunk, ne kelljen miattatok is.)

Krakkóról meg elég annyit tudni, hogy

csodálatos,

és megvár minket…

Post Author: admin