Anyák a karanténban -Bekapcsolt a “Ne pazarolj” program

Ne tekerd le a WC-papírt, ne az legyen a játékod… Nem, nem rakjuk át másik tányérba a kaját. Most tényleg nem eszitek meg már azt a félszelet kenyeret, akkor anya bekapja. Nincsen semmilyen lé, víz van inni. Ilyen és ehhez hasonló mondatok hagyták el ma a számat, úgy tűnik, egy nap alatt teljesen átálltam spórolós üzemmódba.

Kenyérhéj, maradék

A csóró főiskolás évek jutottak az eszembe, amikor 4 napra beosztottam egy szem paprikát meg két szem paradicsomot, hogy mindig legyen a májkrémes zsemléhez egy kis zöldség. Ünnepnapnak számított, amikor csütörtökön elmehettem rántott sajtot enni a C épületbe, mert maradt még pénzem… A boltok üres polcait látva azonnal átállt az agyam, és bevallom, kicsit aggódom, hogy két hét múlva mi lesz. Mert mi nem szoktunk egy hónapra előre bevásárolni, és most sem tettük. Egy-két hétig azért jók vagyunk, de mivel egy héttel ezelőtt még a jelenlegi helyzetet is hitetlenkedve fogadtuk volna, így fogalmam sincs, hogy mire kellene itt most hirtelen felkészülni…

Szóval így a 3. napon bekapcsolt nálam a “spóroljunk és ne pazaroljunk” program, és egészen konkrétan minden maradékot felfalok, amit már nem érdemes eltenni. Még a bébiételeket is… (Drágám, hízni fogok, jobb, ha felkészülsz a “döngő lépteimre”. )

Viccet félretéve, azért borzasztó, hogy milyen vérben forgó szemekkel mennek vásárolni az emberek, arra egy percig nem gondolva, hogy másnak is maradjon. Tudom, értem, hogy nem sejti senki, mi vár ránk, azt azonban túlzásnak tartom, hogy néhányan félévre való kaját, kézfertőtlenítőt és wc-papírt bespájzoltak.

Keres-kínál ugyanitt: párszem vöröshagymát és tojást átveszek…, mert mi 1 db-ot sem tudtunk már venni… A kicsi lánynak most kéne bevezetni a tojássárgáját, és már tojótyúkot sem kaptam. Köszi.

Post Author: admin